The North West School Playground


Institutional Structure

The Northwest School Sportcourt is a playground on a small lot connecting the Northwest School and their new dormitory. The requirement for a conditional use permit, and the adjacency of historic buildings resulted in involvement of city agencies, local community groups, and neighbors in the design review process. The project incorporated concrete, brick, fiberglass columns, steel and handmade tiles. The fiberglass columns, in connection with a steel entablature and pediment, form entry gates to the playground which reflect architectural features of the surrounding buildings. The tiles, made by students in the school, give the students an opportunity for expression and become a gift of art and creativity to the community.

The NorthWest School Playground
The NorthWest School Playground